Hotellisuositus Mallorcan Palmaan: Es Princep

Yhteistyössä: Es Princep

Reissatessa käy välillä niin, että löytyy paikka, joka tuntuu alusta saakka omalta. Minulle tapahtui niin Mallorcan Palmassa sijaitsevan Es Princep -hotellin kanssa.

Reissukohteiden saralla yksi viime vuoden positiivisista yllättäjistä oli Mallorca, jossa en ollut koskaan aiemmin käynyt. Minulla oli etuoikeus vierailla Mallorcalla vuonna 2019 kahdesti, ja tulen varmasti myöhemminkin palaamaan noihin maisemiin. Tutustuin Palman vanhankaupungin laidalla sijaitsevaan, yksityisomisteiseen Es Princep -hotelliin toukokuisella pressimatkalla. Tuolloin reissuohjelmamme oli kuitenkin kiireinen, ja minua jäi harmittamaan, etten ehtinyt käydä hotellilla juuri muuta kuin nukkumassa. Toki joillain reissuilla on tarkoituskin käydä majapaikassa lähinnä kallistamassa päänsä tyynyyn, mutta tällä kertaa jokin hotellissa säväytti minua niin, että se ei tuntunut pelkältä satunnaiselta yöpaikalta, vaan halusin tutustua paikkaan tarkemmin.

Tuon ensimmäisen Mallorcan-reissun tiimoilta pohdin blogissani mitä on luksusmatkailu.

Marraskuussa halusin lähteä äitini kanssa viikoksi matkalle, jotta näkisimme vähän valoa pimeimpään vuodenaikaan – olihan syksy tällä kertaa meille normaalia raskaampi. Lähdimme Mallorcalle, minkä myötä sain mahdollisuuden palata Es Princep -hotelliin, tällä kertaa vailla kiireen tuntua.Juuri ennen marraskuun matkaamme Es Princep voitti Condé Nast Johansens Awardin parhaan hotellitulokkaan kategoriassa. Es Princep on myös The Leading Hotels of the Worldin jäsen, ja todisteita siitä, että monet pitävät tästä hotellista, löytyy useasta paikasta. Esimerkiksi kelaillessani kävijöiden arvioita Hotels.comista ja Bookings.comista huomasin, että hotelli on saanut arvioiden keskiarvoiksi näillä sivustoilla 9,5 ja 9,6.

Vaikka on kyse tyylikkäästä viiden tähden hotellista, en missään vaiheessa kokenut, että en voisi olla siellä kuin kotonani. Välillä hienommissa hotelleissa on tuntunut siltä, että pitäisi yrittää olla vähän fiinimpi kuin oikeasti olen, mutta Es Princepin tunnelma on kotoisa ja välitön, ei ollenkaan turhan virallinen tai pönöttävä. Tällainen rento vaikutelma merkitsee minulle tähtiluokituksia enemmän. Aamuiset hetket hotellin kattoterassilla ovat jääneet mieleeni. Mereltä nouseva aurinko ja hattaraiseksi värjäytyvä taivas Palman vanhan kaupungin yllä olivat harvinaisen kaunis näky.

Es Princepin rooftopilla sijaitsee myös Almaq-ravintola, jonne muutkin kuin hotellin asukkaat voivat tulla nauttimaan esimerkiksi sunnuntaibrunssista tai vaikkapa lasillisesta auringonlaskun aikaan. Suosittelen käymään, vaikka ei hotellissa yöpyisikään.Samalla kattotasanteella on hotellin asiakkaiden käytössä uima-allas, mutta ainakin itse olen siinä määrin vilukissa, että marraskuussa käytin mieluummin hotellin sisätiloissa olevaa allasta sekä saunoja. Es Princepin kylpylästä löytyy altaan lisäksi turkkilainen sauna, suolasauna sekä perinteinen sauna. Erilaisia hoitojakin on myös mahdollista varata.

Alla olevassa kuvassa näkyy La Seu -katedraali. Ihastelin tätä upeaa rakennusta monta kertaa Es Princepin katolta käsin, enkä lakannut hämmästelemästä, miten upeaa arkkitehtuuria vuosisatoja sitten on rakennettu. Tätä katedraalia rakennettiinkin lähes 400 vuotta, joten ihan pieni urakka ei ollut kyseessä. Tällaista näkymää kelpaa aamuauringon noustessa ihailla!

Myös Es Princepissä on historian havinaa. Hotellin ikkunoista näkyy pala historiallista Palman vanhankaupungin muuria. Ehkä osa paikan viehätystä tuleekin sen autenttisuudesta ja luonnollisuudesta. Historia ja nykypäivä ovat läsnä sellaisella tavalla, joka teki vaikutuksen. Tuntui siltä, kuin olisi tullut kaukana odottavaan kotiin.

Hotellin sijainti rantabulevardin vieressä ja samalla kuitenkin vanhankaupungin kulmassa on aivan loistava, ja ymmärtääkseni Palman mittakaavassa myös ainutlaatuinen tämäntyyppisten hotellien joukossa. Palman lentokentältäkin pääsee hotellille taksilla hetkessä, mikä on iso plussa.

Yksinkertaisesti tyylikästä

Es Princepissä on panostettu yksityiskohtiin. Se on itse asiassa ensimmäinen asia, johon kiinnitin hotellissa huomioni, kun siellä yövyin ensimmäistä kertaa. Luonnollinen värimaailma ja valoisuus kolahtivat, samoin yksinkertainen, tyylikäs design ja luonnonmateriaalit.

Es Princepissä on käytetty paljon Mallorcalle tyypillisiä materiaaleja – kiveä, puuta ja nahkaa.Yksityiskohdista mainittakoon, että hotellihuoneen sängyllä vierailijaa odottaa "Princep Herald" -lehtinen, joka on kirjattu henkilökohtaisesti yöpyjän nimellä. Lehtinen sisältää informaatiota lähialueen palveluista sääennusteeseen. Tällaiset, harkitut eleet ilahduttavat. Tekee vaikutuksen, kun ei mennä sieltä, mistä aita on matalin, vaan nähdään monin eri tavoin vaivaa, jotta hotellin vieraat kokisivat olonsa tervetulleeksi.

Es Princepin aamupala jatkoi hotellin tyylikästä linjaa. Se oli yhdistelmä buffetia sekä listalta tilattavia annoksia. Palvelu oli henkilökohtaista ja ystävällistä – ja kahvit poikkeuksellisen hyviä. Kokeilimme yhtenä aamun tilata annoksemme listan ulkopuolelta, ja sekin onnistui. Hotellin yhteydessä toimii myös ravintola ja baari, joten nälkäiseksi hotellilla ei tarvitse jäädä mihinkään aikaan päivästä.

Mallorcan talvi

Virallinen turistisesonki Mallorcalla oli päättynyt juuri ennen meidän marraskuista reissuamme. Säätilassa tapahtuikin selkeä muutos juuri siinä loka-marraskuun taitteessa, eli sille on selvästi syynsä, miksi sesonki lopetetaan juuri tuolloin. Mallorcalla on kuitenkin varsin aurinkoista ympäri vuoden, vaikka helteitä ei talvisaikaan yleensä ole.

Meidän matkamme aikaan lämpötila kieppui 15 asteen tuntumassa. Seuraavalla viikolla lämpötila nousi noin 20 asteeseen, joten hyvällä tuurilla reissaajaa saattaa marraskuussa odottaa Mallorcalla kesäinenkin sää. Palma toimii mielestäni talvisena reissukohteena paremmin kuin hyvin, sen sijaan joissain muissa saaren kohteissa valtaosa majoituksista ja ravintoloista on suljettuna talvikauden.

Me kävimme tekemässä Palmasta käsin päiväretken Solleriin, jossa huomasi selkeästi, että sesonki ei ole siellä enää käynnissä. Päiväretkeläisiä silti riitti sielläkin. Palman vanhassakaupungissa pääsee liikkumaan helposti kävellen, ja lähistöllä (tai vaikka vähän kauempanakin) sijaitseville rannoille pääsee kätevästi ja edullisesti bussilla. Palma on siis Mallorcalla hyvä tukikohta varsinkin meille ajokortittomille, joilla ei ole mahdollisuutta vuokrata autoa saaren kiertelyä varten.

Suorat lennot Helsingistä Palmaan maksoivat reilut 100e/henkilö, joten Mallorcalle on mahdollista matkustaa etenkin sesongin ulkopuolella edullisesti. Itse suosittelen välttämään Suomen kesäkuukausia Mallorcalla, jolloin turistien määrä saarella on valtava. Paikalliset yrittäjät tietenkin toivoisivat, että sesonkeja saataisiin tasattua ja matkailusta voisi tulla enemmän ympärivuotista. Ei ole kenenkään kannalta hyvä, jos muutaman kuukauden ajan kohteessa käy liikaakin ihmisiä, sitten taas toisena hetkenä liian vähän. Vahva suositus talvikaudella niin Mallorcalle kuin Es Princepillekin.

Edellinen
Edellinen

Helsingin saaret

Seuraava
Seuraava

Formentera – kokemuksia Baleaarien paratiisista