Break Sokos Hotel Bomba – Pohjois-Karjalan parhaimmistoa

PR-matka, Break Sokos Hotel Bomba ja Visit Karelia

Nurmeksessa sijaitseva Break Sokos Hotel Bomba on monipuolinen matkailukohde ympäri vuoden.

Bomban kylpylähotelli oli minulle aiemmin tuttu ainoastaan valokuvien sekä tuttavieni kertomien tarinoiden välityksellä. Jo vuosia sitten olin näiden ansiosta noteerannut paikan, ja lisännyt sen kotimaan matkailuun liittyvien toivekohteideni listalle. Minua ei siis tarvinnut juuri suostutella siinä vaiheessa, kun minulle tarjottiin mahdollisuutta lähteä viikonlopun mittaiselle tutustumisretkelle Bomballe.

Bomban sijainti Pielisen rannalla on mitä viehättävin. Kauniin järvimaiseman lisäksi toinen asia, jonka välittömästi Bombaan saavuttuani noteerasin, on ihmisten ystävällisyys. Myös paikallisuus on vahvasti läsnä ihan kaikessa palvelukokemuksesta sisustukseen ja ruokatarjoiluista elämyksiin, mikä on mielestäni tosi hienoa.

Bomban uudistetut hotellihuoneet

Yövyin Break Sokos Hotel Bombassa järvinäkymällä varustetussa perhehuoneessa, joka on uudistettu vuonna 2021. Tuolloin uuden ilmeen sai yhteensä 15 huonetta. Nämä vaaleilla sävyillä sisustetut perhehuoneet sijaitsevat hotellin päärakennuksessa, josta löytyy myös hotellin Trattoria Pielinen -ravintola sekä Spa Bomba -kylpylä.

Hotellihuoneesta avautuu näkymä Pieliselle. Parivuoteen lisäksi huoneesta löytyy myös parvi, jossa mahtuu nukkumaan kaksi henkilöä. Uskon, että erityisesti perheiden lapset nukkuisivat parven rauhassa mielellään, mutta tällainen neljän hengen huone sopii toki myös vaikkapa ystäväporukalle. Luontoelementit ovat näkyvillä niin tässä huoneessa kuin hotellikerroksen käytävilläkin esimerkiksi paikallisten kuvaajien ottamien valokuvien muodossa. Tulevaisuudessa Break Sokos Bombassa tulee olemaan myös parvekkeellisia huoneita upealla, suoralla järvinäkymällä.

Spa Bomba – yksi Suomen parhaista kylpylöistä

Break Sokos Hotel Bomban hotellihuoneista pääsee kätevästi hipsimään kylpytakissa suoraan Spa Bombaan, josta tuli hetkessä yksi suosikkikylpylöistäni Suomessa! Olen varovainen käyttämään superlatiiveja, mutta ainakaan tällä hetkellä en keksi yhtään kylpylää, jossa olisin viihtynyt yhtä hyvin. Bomba ei kuulu Suomen tunnetuimpiin kylpylöihin, mutta uskon, että se pääsee jokaisen siellä vierailevan suosikkilistalle.

Spa Bomba on ihana paikka rauhoittua. Arjen kiireiden sekä maailman murheiden keskellä se tuntui keitaalta, jossa saattoi hetkeksi unohtaa kaiken stressin. Bomba ei ole vesipuisto, vaan enemmänkin rauhoittumisen ja rentoutumisen paikka, jossa aikuisetkin viihtyvät. Spa Bomba on todella tyylikäs, eikä ihme, sillä kylpylän vuonna 2017 valmistuneesta uudistuksesta vastasi monia upeita hotelleja suunnitellut Puroplan. Kylpylä näkymineen edustaa ehdottomasti nykykarjalaista luksusta.

Allasosastolta löytyy 32-asteisen pääaltaan lisäksi niin kuuma-allas (40°C), kylmäallas (liian kylmä!) kuin poreallas ja lastenallaskin. Päiväsaikaan sen sijaan on mahdollisuus ihailla Pielistä koko kylpylän levyisistä ikkunoista, ja ulkoporealtailla järvimaisema avautuu suoraan silmien eteen. Saunamaailmasta puolestaan löytyy erilaisia teemasaunoja sekä elämyssuihkuja ja jalkakylpyjä.

Kylpylässä on myös allasbaari sekä ihanan lämpimiä lepotuoleja. Perjantaisin ja lauantaisin kylpylän aukioloa on pidennetty parilla tunnilla, ja tuolloin kylpylä on K-18. Pimeään aikaan kylpylä on valaistu kauniisti.

Hinnasto ja lisätietoa Spa Bombasta löytyy täältä.

Aktiviteetteja ympäri vuoden

Bomballe kannattaa matkustaa mieluiten milloin tahansa. Maisema on kaunis eri vuodenaikoina, ja monenlaisia aktiviteetteja on tarjolla ympäri vuoden. Kesällä voi harrastaa esimerkiksi soutamista, suppailua, pyöräilyä fatbikella, retkeilyä, fresbeegolffausta tai golffausta. Hotellin edestä löytyy myös hiekkarantaa, joissa voi viettää kesäpäivää ilman sen kummempia aktiviteetteja. Talvella on mahdollisuus kokeilla esimerkiksi moottorikelkkailua, pilkkimistä, lumikenkäilyä, potkukelkkailua tai pulkkailua.

Bomban ohjelmapalveluista vastaa Villi Pohjola. Hotellin vieressä sijaitseva karjalaiskylä herää eloon erityisesti kesällä, sillä silloin avautuvat näyttelyt, käsityöläispuodit, ravintolat, kesäteatteri ja tori. Lomakaudella Bomban ravintolaan katetaan noutopöytä. Lisäksi samassa rakennuksessa on mahdollista osallistua esimerkiksi Valamon viinipruuviin tai kesäkuukausina järjestettävään Bomban karjalanpiirakkapajaan. Pääsin kokeilemaan näitä molempia, ja voin ehdottomasti suositella näitä elämyksiä.

En ollut koskaan aiemmin kokeillut karjalanpiirakoiden rypytystä, ja se tuntui jopa meditatiiviselta puuhalta, jota voisi tehdä useamminkin. Ja siis miten hyviä aidot karjalanpiirakat ovat! Taisin syödä niitä vähän liian monta putkeen. Bomban karjalaiskylän keskus on alla olevassa kuvassa näkyvä, näyttävä Bomban talo, joka on rakennettu karjalaisia perinteitä kunnioittaen. Se on kopio Jegor Bombinin vuonna 1855 Karjalan Suojärvelle rakennuttamasta talosta. Bomban talon ravintolassa järjestetään monenlaisia tapahtumia ympäri vuoden − talo soveltuu myös yksityisjuhliin. Ravintolan lisäksi talosta löytyy oluttupa ja kesäterassi.

Kannattaa tutustua myös Bomba.fi -sivustoon, josta löytyy ajankohtaista tietoa siitä, mitä kaikkea alueella on meneillään.

Bomban karjalaiskylän tsasouna

Sunnuntaiaamu valkeni kauniina, joten päätin kävellä vastaanottamaan aamun ensimmäisiä säteitä aamukävelyllä. Suuntasin Bomban karjalaiskylän yhteydessä, aivan rannan tuntumassa sijaitsevan tsasounan eli rukoushuoneen luo.

Rukoushuoneessa järjestetään kirkollisia toimituksia. Kesäkautena sen ovet ovat auki kaikille vierailijoille oppaan johdolla ja muina aikoina sopimuksen mukaan. Tsasounan avaimet saa lainaan Break Sokos Hotel Bomban vastaanotosta, mutta itse ihastelin sitä tällä kertaa vain ulkoa. Tsasounan pihalla on siviilisotavankien muistomerkki, joka nykyisessä maailmantilanteessa yhtäkkiä tuntuikin aivan uudella tavalla ajankohtaiselta ja puhuttelevalta. Historia tuntui aivan eri tavalla elävältä nyt, kun sota Euroopassa ei ole enää vain pala menneisyyttä.

Hiljentymisen polku, joka johtaa tsasounalle, olisi varmasti oppaiden sanoittamana vieläkin mieleenpainuvampi kokemus. Jos siis vierailet Bomballa kesällä, kannattaa pitää tämä mahdollisuus mielessä.

Kulkuyhteydet Bomballe

Koska minulla ei ole autoa tai edes ajokorttia, olen kiinnostunut siitä, miten hyvin eri kohteet ovat saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Nurmekseen on mahdollista matkustaa täältä Etelä-Suomestakin julkisilla kulkuneuvoilla, sillä junalla pääsee kätevästi Joensuuhun, ja Joensuusta Nurmekseen kulkee sekä taajamajuna että useita linja-autovuoroja.

Bomba sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Nurmeksen keskustasta, joten kauniilla säällä tämä väli on myös helposti käveltävissä .Monet reissaavat kotimaassa autolla, ja varsinkin kesälomien lähestyessä moni varmasti suunnittelee, minne lähtisi ajelemaan. Joensuusta, Kuopiosta ja Kajaanista ajomatka kestää noin 1,5 tuntia, Helsingistä puolestaan noin 6 tuntia, toki tilanteesta riippuen. Veneilijät voivat saapua Bomballe vesiteitse Pielisen kautta. Break Sokos Hotel Bomballa on veneiden tankkauspiste ja vierasvenesatama.

Nurmes sijaitsee siinäkin mielessä mielenkiintoisella alueella, että lähialueelta löytyy muitakin kohteita, joissa kannattaa vierailla. Esimerkiksi Kolille on vain tunnin matka, joten Suomen kansallismaisemiin voi matkustaa kätevästi samalla reissulla, kun tulee käymään Nurmeksessa.Itse toivon, että kotimaan matkailua tuetaan tulevina aikoina paljon, etenkin nyt, kun takana on koronan haastamia vuosia. Vaikka maailma avautuu nyt yhä enemmän, ja on mahdollista matkustaa kauaskin, niin ei unohdeta näitä kotimaan helmiä <3.

5 syytä tulla käymään Bombassa

Lopuksi vielä tiivistettynä viisi syytä, joiden vuoksi itse lähtisin käymään Bomballa.

  1. Rauha

  2. Ystävällisyys

  3. Kylpylä

  4. Maisemat

  5. Elämykset

Edellinen
Edellinen

Roihuvuoren kirsikkapuisto – pala pinkkiä unelmaa

Seuraava
Seuraava

Joensuun Kimmelistä tuli kaupungin ykköshotelli